Μαθήματα Γαλλικών εξ'αποστάσεως

Παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα εξ'αποστάσεως μέσω του προγράμματος WebEx ή Skype σε Έλληνες που ζουν Ελλάδα (σε απομονωμένα ή απομακρυσμένα μέρη από μεγάλες πόλεις) ή στο εξωτερικό

Κάποια πράγματα για εμένα...

Βίντεο στα Ελληνικά

Βίντεο στα Αγγλικά

Είμαι κάτοχος πτυχίου Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έζησα στη Grenoble 6 μήνες μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus, όπου παρακολούθησα μαθήματα διδακτικής. Υπήρξε μία σημαντικότατη εμπειρία για εμένα, καθώς δεν συνέβαλλε μόνο στην προσωπική μου εξέλιξη, αλλά και στην επαγγελματική. Στη συνέχεια, η συνεργασία μου με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας μου έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθώ με τη γαλλική γλώσσα μέσω της τεχνολογίας και να αποκτήσω πολλές γνώσεις σχετικά με τη διδασκαλία των Γαλλικών, χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνεργασίας παρήγαγα διδακτικό υλικό για το site https://www.lefrancaisenligne.gr/υλικό χρήσιμο για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι η αγάπη μου για τη γαλλική γλώσσα οδήγησε στην απόκτηση μίας πανελλήνιας διάκρισης χάρη στη δουλειά των μαθητών μου, καθώς και στη δημιουργία του blog μου ''Tout pour le français'' για τη γαλλική γλώσσα, το οποίο εμπνέει και βοηθάει εκπαιδευτικούς σε όλο το κόσμο. Σε αυτό το blog έχετε την ευκαιρία να δείτε βιντεάκια γραμματικής που δημιούργησα εγώ η ίδια και τα οποία απευθύνονται σε Έλληνες μαθητές και ασκήσεις για όλους τους μαθητές ανεξαρτήτου εθνικότητας. Πιστεύω πως η τεχνολογία αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο στον τομέα της εκπαίδευσης, καθώς επιτρέπει στον εκπαιδευτικό από τη μία μεριά να διδάξει με διαδραστικό τρόπο και από την άλλη να μεταφέρει τη μαγεία της γαλλικής γλώσσας. Σήμερα ζω Ισπανία και διδάσκω τη γαλλική γλώσσα μέσω ιδιαιτέρων μαθημάτων και μαθημάτων εξ'αποστάσεως. Βρίσκομαι στο χώρο στης διδασκαλίας εδώ και 15 χρόνια.

 

Λατρεύω τη διδασκαλία καθώς και να δημιουργώ ασκήσεις και βίντεο για να διευκολύνω και να βελτιώνω την εκμάθηση των Γαλλικών των μαθητών μου. Θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι το πάθος μου για αυτή τη δουλειά, οι ικανότητές μου στον τομέα των νέων τεχνολογιών και η εμπειρία μου στην εκπαίδευση οδηγούν σε σίγουρη επιτυχία του μαθητή.

Θετικά της εξ'αποστάσεως εκπαίδευσης

1. Κατάλληλη για άτομα που ζουν σε απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές. 

2. Εξοικονόμηση χρόνου. Δεν υπάρχει η ανάγκη μετακίνησης. Είναι κατάλληλη για άτομα που επιθυμούν να εξοικονομήσουν χρόνο.

3. Άτομα με αναπηρία ή κινητικά προβλήματα έχουν ίσες ευκαιρίες στην εξ' αποστάσεως εκπαίδευση.  

4. Διαδραστικό μάθημα. Το μάθημα γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον λόγω της χρήσης του internet (βίντεο, φωτογραφίες, ιστοσελίδες, διαδραστικές ασκήσεις και παιχνίδια)

5. Ευελιξία. Το εκπαιδευτικό υλικό είναι πάντα διαθέσιμο. Αυτό σημαίνει ότι έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε που και πότε θα έχετε πρόσβαση στο μάθημα, αρκεί φυσικά να είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

6. Αποτελεσματικότητα. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι το ίδιο αποτελεσματική με τη παραδοσιακή διδασκαλία στην αίθουσα, αρκεί το εκπαιδευτικό υλικό και το πρόγραμμα σπουδών να είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εκπαιδευομένων.

7. Δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας του καθηγητή με το μαθητή μέσω internet (skype, viber...) για τυχόν απορίες και επιπλέον βοήθεια.

8. Ανεξαρτησία. Ο μαθητής μαθαίνει με το δικό του ρυθμό και με υλικό που απευθύνεται μόνο σε αυτόν.

9. Ο εκπαιδευόμενος αποκτά αυτοπειθαρχία καθώς και να διαχειρίζεται σωστά το χρόνο του. Δύο χαρακτηριστικά πολύ σημαντικά για τη ζωή μας.